Clubbers Guide to Norway 2011 – Part 1

Jeg har tenkt til å sette litt tid av innimellom til å skrive og informere litt om de forskjellige eventene som skjer her i Norge. Jeg skal ikke skrive om Hove, Slottsfjell eller konsert med en hvilken som helst rapper. Nei, jeg skal ta for meg den delen av musikk-Norge som færre har interesse av: elektronisk musikk! (EDM = Electronic Dance Music)

For litt grunnlegende info om elektronisk musikk og eventene slik musikk har hatt i Norge, se denne episoden av Lydverket. Elektronisk musikk var STORT i Norge på slutten av 90-tallet / begynnelsen av 2000, men har etterhvert dabbet kraftig ned. I utlandet har interessen alltid vært like stor og det blir stadig mer populært. Nå ser det derimot ut til at interessen igjen gror i Norge, og det er noe nordmenn har ventet lenge på!

Del 1 av Clubbers Guide Norway 2011 begynner med…


Ja, Sensation. Dette har trukket flere 10-tunser av publikum i Nederland siden 2000, og publikum reiser helt fra Asia (!) for å få med seg dette. Jeg vet at mange har hørt om det, men ikke turt å vise interrese før nå. Endelig er Sensation i Norge, og sikkert med litt innflytelse fra denne Facebook-gruppen som har nesten 35,000 medlemmer. Nå som arrangementet er opprettet har nesten 20,000 ‘deltatt’. Dette viser hvor stor interessen faktisk er, og det er et stort steg i riktig retning for EDM musikk i Norge.

Sensation handler ikke bare om musikken. Det er det som er så unikt med det, fordi selve stedet man er på (Telenor Arena her i Norge) blir forvandlet inn til noe som likner et eventyrland under havet (Ocean of White) og alle er kledd i hvitt. Bare det gir en helt spesiell feeling over det hele. Det er også masse scene-show med kostymer og slikt som skaper et mer ‘live’-inntrykk. Sammen med dette er det selvfølgelig et sinnssykt lysshow som står i stil sammen med musikken.

Line-up’en er noe som trekker folk fra hele verden hit:

Dette er DJ’s i verdensklasse og alle har lagd historie innenfor musikksjangeren. De som skiller seg mest ut er vel Nils Noa og Avicii. Nils Noa er regnet som Norges beste, i det minste mest kjente DJ. Avicii er en ung DJ som nokså nylig ble kjent, så å se han på Sensation viser at han har mye potensiale! Resten av ‘røgla’ trenger jeg ikke å si noe mer om annet enn at de er verdenskjente DJ’s som så og si alle som har interesse av elektronisk musikk har hørt om. Personlig liker jeg Sander van Doorn, Marco V og Funkagenda veldig godt, men Avicii stiger opp på favorittlisten min. Benny Benassi begynner å vissne litt, men fult mulig å bli overrasket!

Sensation har i hovedsak blitt et house event med (alt for) mye house musikk. Jeg er mest glad i trance i slike sammenhenger fordi det gir en mer følelsesmessig opplevelse. Sensation hadde mye trance før i tiden, men har nå som sagt gått over til house. Denne gangen derimot ser det ut til at vi kommer til å få litt blandet. Funkagenda og Nils Noa kommer sikkert til å spille mest house. Benny Benassi spiller mye electro-house, mens Sander van Doorn lener seg over fra electro-house til mer tech-trance. Avicii spiller både mye trance og house, og Marco V spiller mye tech-trance og vanlig trance. (Søk på wikipedia hvis du «omg er ikke alt tekno?»)

Jeg vil anbefale ALLE til å gi Sensation en sjanse uansett om du liker slik musikk eller ikke. Hele greia i seg selv er en opplevelse man ikke kan finne noen andre steder, og dette kan muligens være første og siste gang det er i Norge.

Info kan du finner HER! Sensation er på Telenor Arena Lørdag 16. april!

Trailer


 

Bildene er tatt fra hjemmesiden til Sensation

 

Reklamer

3 kommentarer

Filed under Event, Musikk

3 responses to “Clubbers Guide to Norway 2011 – Part 1

  1. Nice innlegg, men.. Du kunne jo skrevet om Hardstyle DNA og Extrema også? Skulle ikke dette være en kinda.. Guide? o.o

  2. Tilbaketråkk: Clubbers Guide to Norway 2011 – Part 2 | Jarl Erik's Blog .Life as I live it.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s