«Inception»

Ok, jeg kan skrive en veldig lang anmeldelse av denne filmen, men jeg velger å gjøre den så kort som mulig. Hvis du vil vite mer, bare se den!

Inception er en sci-fi, action thriller-film av Christopher Noland som blandt annet også står bak filmene The Dark Knight (2008) og the Prestige (2006). Hovedpersonene i filmen er Leonardo DiCaprio som Cobb, Joseph Gordon-Levitt som Arthur og Ellen Page som Ariadne.

Handlingen i filmen er veldig komplisert. Cobb er en fyr som har måttet forlatt det han er mest glad i i hele verden. Barna hans. Han får ikke retunert tilbake til dem fordi politiet er ute etter å ta ham. Cobb klarer derimot å beherske en spesiell egenskap veldig godt. Han har lært å trenge inn i drømmene til folk og stjele det han vil ha av informasjon fra offerets hjerne. En dag får han i oppdrag av en rik kineser som eier et stort selskap om å hindre at et annet stort selskap utvikler seg og kommer i veien for hans bedrift. Han tilbyr Cobb å fjerne all interesse politiet har for ham, så han kan komme hjem til barna sine. Oppdraget han får virker tilsynelatende umulig. Han må komme seg inn i en drøm som er i en drøm som igjen er en drøm som en person drømmer.. Og for å komme seg ut av dette stadiet må en rekke kraftige sammenstøt skje i alle drømmene samtidig. Hvordan skal det løse seg..? Arthur er kompanjongen til Cobb, mens Ariadne er den  som danner omgivelsene i drømmene.

For å like denne filmen må man være veldig mottagelig for nyskapende filmer. Er man konservativ overfor filmer, vil man mest sansynlig falle ut etter en halvtime, eller synes at alt bare var surrealistisk. For surrealistisk er det! Hele greia med en «Inception» er veldig komplisert. Man må virkelig følge med for å forstå hva det er, ettersom mye av filmen fungerer som en opplæring. Man lærer hva Inception er før de går ut i aksjon. Når man tenker over handlingen er det ikke så mye handling egentlig. Alt handler om dette ene oppdraget som både kan få Cobb til å returnere til barna sine, og gi kineseren mulighet til å få en velykket bedrift. Men oppdraget har såpass mye innhold at det blir underholdene og spennende. Effektene er også veldig bra, og man blir virkelig svimmel om man ser noen av scenene på storskjerm.

Inception er en veldig nyskapende film som gjerne kan sammenliknes med The Matrix fra 1999. Man må konsentrere seg og følge med veldig for å skjønne hva en Inception er, og man må ha et tolerant syn på hva som er mulig og ikke mulig i virkeligheten. Grunnen til at filmen ikke har så veldig stor handling tror jeg er fordi dette kun er en introduksjon til Inception, slik som den første Matrix filmen. Om det kommer flere Inception-filmer gjenstår å se..

Bildene er hentet fra Rotten Tomatoes.

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Filed under Anmeldelser, Film

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s