«Where the Wild Things Are»

Ok, da var det på tide med en ny filmanmeldelse. Etter å ha anmeldt Twilight: Eclipse føler jeg for å anmelde noe som er litt annerledes. Denne gangen har jeg sett barnefilmen «Where the Wild Things Are».

Denne filmen er basert på barneboken med samme tittel, skrevet av Maurice Sendak. Boken er fra 1963, og den ble svært populær. Boken ble filmatisert i 2009 av Spike Jonze, og fikk god kritikk verden rundt.

Filmen handler om en litt rampete gutt kallt Max som ikke alltid vil høre på moren sin. En kveld når moren blir sint på ham, rømmer Max ut av huset og ut mot skogen. På andre siden av skogen finner han plutselig en liten båt. Han tar denne båten og seiler ut mot det åpne havet. Etterhvert kommer han fram til en øy. På denne øya møter han mange fantasi-figurer som kanskje kan se litt skumle ut ved første øyekast. Men det viser seg at alt de vil er å leve godt sammen uten konflikter. Max blir erklært konge av øya etter å ha fortalt en rekke løyner om hans fantasi-fortid. Disse løynene vil etterhvert få konsekvenser for vennskapet mellom Max og de andre på øya.

Jeg syns denne filmen er veldig sjarmerende. Måten filmen er laget på virker original, og karakterene fanger oppmerksomheten. Selvom dette er en barnefilm, vil jeg si at filmen passer for barn og voksne i hvilken som helst alder. Den har en historie som kan engasjere andre enn bare barn. Takket være de spennede karakterene i filmen, er vel dette en film de fleste kunne gitt en sjanse. Filmen kan by på alt fra vennskap til kjærlighet, og konflikter til samarbeidsvilje. Det eneste som trekker filmen vekk fra en 6’er er at jeg savner litt av karakterbyggningen til noen av karakterene. De viktigste karakterene blir man kjent med, men skulle ønske man fikk sett mer av for eksempel Gjeiten.

Bildene er tatt fra Filmweb.no

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Filed under Anmeldelser, Film

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s